Híreink

A Tököli Buszfesztiválon az Allison FuelSenseŸ

2014. május 26.

A Tököli Buszfesztiválon április 24-én az Allison Transmission a helyi gyártóval, a Liberatus Kft-vel, közösen mutatta be legújabb, a fogyasztást csökkentő technológiai újdonságát. A szentgotthárdi gyártóbázissal is rendelkező hazai vállalat az Allison a FuelSenseŸ alkalmazást ismertette meg a magyar piaccal, mely a cég legújabb fejlesztése a fogyasztást csökkentő technológiák terén. A tűzoltógépjárművekbe is váltókat gyártó cég újdonsága ezzel hazánkba is elérkezett.


Fodor Zsolt, az Allison Transmission globális üzleti fejlesztésért felelős igazgatója elmondta: ”Örülök a lehetőségnek, hogy a nemzetközi bemutatót követően ilyen gyorsan Magyarországon is beszélhettünk cégünk legújabb fejlesztéséről. Főleg városi buszokban hatékony ez a rendszer, melynek műszaki megoldásai automatikusan igazodnak a váltási módozatokhoz és a nyomatékhoz, a jármű üzemi ciklusához, a terheléshez és az útviszonyokhoz, így maximalizálva a sebességváltó hatékonyságát.”

A látogatók meg is tapasztalhatták az Allison sebességváltók előnyeit, mivel a Liberatus Kft., az Allison Transmission hivatalos viszonteladója egy bemutató erejéig rendelkezésre bocsátotta a BKV (Budapesti Közlekedési Vállalat) tulajdonában lévő Ikarus 260 típusú buszt, melyet Allison váltóval szereltek fel. A járműben egy Allison T310R típusú automata váltó működik, melyet a legújabb 5. generációs vezérléssel és a FuelSense® rendszerrel láttak el.

Lovász György a Liberatus Kft. ügyvezetője szerint „A buszos cégek és a felhasználók számára szervezett fesztivál kiváló alkalom arra, hogy megismerjük az iparág legújabb fejlesztéseit és a trendeket. Az Allison Transmission számára pedig lehetőség, hogy olyan újdonságokat, mint ezúttal a FuelSense® megismertessen a magyar piaccal.”

Szintén látható volt a buszfesztiválon a szentgotthárdi gyár Allison automata sebességváltójának metszete. A látogatók nemcsak megtekinthették a hazai terméket, hanem a különféle Allison váltók működési sajátosságairól és alkalmazásának előnyeiről is hasznos információt szerezhettek, mivel a gyár mérnökei álltak rendelkezésükre kérdéseik megválaszolásához. Ez azért is fontos lehet, mert az Allison Transmission (NYSE: ALSN) a közepes- és nagy teherbírású, haszongépjárművekben alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója, valamint vezető szerepet tölt be a városi buszokban alkalmazott hibrid-meghajtások gyártásában is. Az Allison váltókat többek között tűzoltójárművekben is alkalmazzák

www.allisontransmission.com

Vissza

Ezt a hírt eddig 2163 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: